השתלות עצם כהכנה לביצוע שתלים דנטליים
עקירה או אובדן של שיניים מובילים בסופו של דבר לקריסה של מכתשית השן וספיגה של רכס העצם התומכת בשיניים אלה. ישנם מצבים בהם כמות ו/או איכות העצם הנותרת לאחר תהליכים אלה אינה מאפשרת החלפה של השיניים שאבדו בשתלים דנטליים בעלי אורך ו/או קוטר מספק אשר יוכלו לשאת היטב בעומסי הלעיסה.
השתלת עצם בלסתות הינה הליך כירורגי נפוץ המבוצע במרפאה תחת הרדמה מקומית או תחת טשטוש, המיועד לשמר את מכתשית השן לאחר עקירה או להגדיל ו/או לעבות את עצם הלסת הנותרת לאחר אובדן שיניים על מנת שזו תוכל לקבל שתלים דנטליים ארוכים ועבים במקומם. בחלק מן המקרים מבוצעת החדרת השתלים הדנטליים במעמד ביצוע ניתוח השתלת העצם, ובמקרים אחרים יוחדרו השתלים לאחר מספר חודשים. הבחירה בין שתי האפשרויות מתבצעת על פי כמות העצם התומכת הקיימת באתר לפני הטיפול.
סוגים של השתלת עצם
- עצם מעובדת שנקצרה מבעלי חיים, בדרך כלל בקר (השתלה קסנוגנית) או ממקור אנושי (השתלה אלוגנית). עצם זו עוברת תהליכי עיבוד שונים, ובהם הסרה כל החומר האורגני ועיקור (סטריליזציה) והיא מכילה לרוב רק מינרלים של עצם. עצם מושתלת זו משמשת כבסיס ביולוגי לתהליכי שחלוף עצם והיא מוחלפת בהדרגה ע"י עצם טבעית של המטופל.
- עצם של המטופל עצמו הנקצרת מאתר אחר בחלל הפה (השתלה אוטוגנית) ומשמשת להשלמה של חסרים נרחבים יותר של עצם באתר המטופל.
ניתוחי השתלת עצם
- הגבהה ו/או עיבוי של רכס העצם הקיים
- עיבוי רצפת הסינוס (הרמת סינוס)
- שימור רכס העצם לאחר עקירת שיניים
- מילוי של פגמים אסתטיים ו/או תפקודיים שנוצרו בעצם הלסת כתוצאה ממחלת חניכיים, טראומה, פתולוגיה של עצם הלסת, ניתוחים קודמים וכדומה.
הנחיות מפורטות המתייחסות להתנהלותך ולנטילת טיפול תרופתי בימים הראשונים שלאחר הניתוח יימסרו עם סיום הטיפול.
אנא התקשרו אלי בכל שאלה, או כדי ללמוד יותר אודות ניתוחי השתלת עצם כהכנה לביצוע של שתלים דנטליים.
אשמח לענות על כל שאלה או לקבוע פגישת יעוץ בטלפון 053-5557971