עיבוי רצפת הסינוס (הרמת סינוס)

הסינוסים המקסילריים הם זוג חללים בעצמות הפנים הממוקמים משני צדי האף, אליהם חודרים לעיתים קצות השורשים של השיניים העליונות האחוריות. כאשר שיניים אלה אובדות או נעקרות, לעיתים נותרת כמות מעטה של עצם לסת תומכת מתחת לרצפת הסינוס, שאינה מספיקה כדי לתמוך בשתלים דנטליים בעלי אורך מספק. 

ניתוח לעיבוי רצפת סינוס, או הרמת סינוס, הוא טיפול כירורגי נפוץ להשתלת עצם בלסת העליונה במקרים בהם גובה העצם התומכת בלסת העליונה מתחת לסינוס אינו מספיק או שהסינוסים קרובים מדי לחלל הפה מכדי שיהיה אפשר להחדיר שם שתלים דנטליים בעלי אורך מספק. מטרת הטיפול היא להגדיל את גובה העצם התומכת מתחת לסינוס המקסילרי ולאפשר ביצוע נאות של שתלים דנטליים באורך מספק אשר שיוכלו לשאת היטב בעומסי הלעיסה. 

גורמים העלולים לתרום לאובדן של עצם הלסת 

  • אובדן שיניים: עקירה או אובדן של שיניים מובילים בסופו של דבר לקריסה של מכתשית השן וספיגה של העצם התומכת בשיניים אלה במידה ולא מבוצע שימור מכתשית. תהליך זה, יחד עם התרחבות של חלל הסינוס המקסילרי, גורם להידקקות של העצם התומכת מתחתיו.
  • מחלת חניכיים: מחלת חניכיים בלתי מטופלת עלולה לגרום לאובדן עצם תומכת בכל מקום בו היא פוגעת, כולל מתחת לסינוס.
  • ממצאים פתולוגיים בעצמות הלסתות: ציסטות או גידולים עלולים לגרום לספיגה של עצם הלסת.

ניתוח לעיבוי של רצפת הסינוס מבוצע במרפאה תחת הרדמה מקומית או טשטוש. לאחר הפשלת החניכיים מעל הדופן הצדדית של הסינוס, ד"ר קראוס חודר אל החלל הסינוס, מקלף בזהירות ודוחק כלפי מעלה את הקרום המצפה מבפנים את רצפת החלל וממלא את החלל שנוצר בין הקרום לבין רצפת הסינוס בתחליף עצם המעבה אנכית את העצם התומכת וכך מתאפשרת החדרה של שתלים דנטליים ארוכים. בחלק מן המקרים החדרת השתלים מבוצעת במעמד ניתוח עיבוי רצפת הסינוס, ובמקרים אחרים רק לאחר מספר חודשים. הבחירה בין שתי האפשרויות מתבצעת על פי כמות העצם התומכת הקיימת מתחת לסינוס המקסילרי לפני הטיפול.

לאחר הניתוח תקבל/י הנחיות מפורטות המתייחסות להתנהלותך ולנטילת טיפול תרופתי בימים הראשונים שלאחר הניתוח.

אנא התקשרו אלי בכל שאלה, או כדי ללמוד יותר על עיבוי של רצפת הסינוס על מנת לאפשר ביצוע של שתלים דנטליים בלסת העליונה.

אשמח לענות על כל שאלה או לקבוע פגישת יעוץ בטלפון 053-5557971

השאירו פרטים לתיאום פגישה במרפאה: